vetëvlerësim

A është vetë-vlerësimi i ulët një problem i shëndetit mendor?

Vetëvlerësimi i ulët nuk është problem i shëndetit mendor në vetvete, por një vetëbesim i lartë është i lidhur me një shëndet të mirë mendor. Vetëvlerësim i ulët për një kohë të gjatë, mendimet dhe shqetësimet që vijnë pas saj çojnë në ankth, stres dhe depresion. Njerëzit që kanë vetëvlerësim të ulët nuk e vlerësojnë …

A është vetë-vlerësimi i ulët një problem i shëndetit mendor? Read More »

Pas çdo fëmije që beson në vetvete, është një i rritur i cili e ka besuar më parë këtë.

Vetëbesimi është një proces i vazhdueshëm në të cilin prindërit janë modeluesit më të rëndësishëm. Gjithçka që një fëmijë bën është e vëzhguar, mësuar dhe modeluar nga prindërit, ndaj nëse një prind beson në vetvete edhe fëmija do t’a bëjë këtë gjë. Një i rritur pa vetëbesim, beson se vlen më pak se të tjerët. …

Pas çdo fëmije që beson në vetvete, është një i rritur i cili e ka besuar më parë këtë. Read More »