Femije

Pedofilia, çrregullimi i fantazisë dhe impulset

PEDOFILIA ËSHTË NJË ÇRREGULLIM NË TË CILIN SHUMË PAK PERSONA MUND TË KLASIFIKOHEN PËR SHKAK TË MBAJTJES SEKRET TË MENDIMEVE DHE PËR FAKTIN QË SHUMË PAK ABUZUES PRANOJNË FANTAZITË DEVIJUESE DHE IMPULSET E TYRE. PEDOFILIA ËSHTË NJË VETË-ZBULIM DHE NUK ËSHTË NJË ZGJEDHJE, KJO ËSHTË DHE ARSYEJA QË KLASIFIKOHET NJË ÇRREGULLIM.  Pedofilët kanë dëshira të …

Pedofilia, çrregullimi i fantazisë dhe impulset Read More »

Mos rrisni fëmijë të bindur por fëmijë të pavarur

Të gjithë prindërit dëshirojnë që fëmijët e tyre t’u binden, që fëmijët të dëgjojnë dhe të bëjnë siç u thuhet. Mirëpo duhet pranuar që kjo gjë nuk është e lehtë. A duhet t’i binden fëmijët ‘verbërisht’ gjithçkaje që u thuhet atyre? Një fëmijë i bindur në gjithçka që i thuhet, është një fëmijë i cili …

Mos rrisni fëmijë të bindur por fëmijë të pavarur Read More »

Këshilla për të ndihmuar fëmijët në reduktimin e ankthit dhe stresit

Fëmija juaj do të bëjë atë që bëni ju. Kështu që nëse shmangni situatat që provokojnë ankthin, edhe fëmija juaj do t’a bëjë këtë. Nëse përballeni me frikën tuaj, edhe fëmija juaj do veprojë kështu. Nëse kujdeseni për veten tuaj edhe fëmija juaj do të mësojë se vetë-kujdesi është i rëndësishëm. Prandaj, kur mendoni për …

Këshilla për të ndihmuar fëmijët në reduktimin e ankthit dhe stresit Read More »

Çfarë nuk duhet të neglizhojë një grua gjatë shtatëzanisë

Shtatëzania është një periudhë në të cilën nëna duhet të tregojë shumë kujdes. Për nënat e reja disa gjera janë krejtësisht të panjohura, ndaj është e nevojshme që të kenë informacionin e duhur. 1. Ushqehuni shëndetshëmFoshnja ka vetëm një burim ushqimi… ai jeni ju. Ndaj është shumë e rëndësishme që të zgjidhni ushqimin tuaj dhe …

Çfarë nuk duhet të neglizhojë një grua gjatë shtatëzanisë Read More »

Fëmijët tuaj ju njohin më mirë se ç’njihni ju veten.

Që në vogëli fëmijët tuaj mësojnë t’ju njohin më mirë se ç’njihni ju veten. Çdo sjellje e juaja është e modeluar dhe e vëzhguar nga fëmija juaj. Ndaj shpeshherë gjendemi përballë situatave në të cilat duhet të veprojmë siç dëshiron fëmija dhe jo ashtu siç është e duhura. Pse ndodh kjo situatë? Kjo situatë ndodh …

Fëmijët tuaj ju njohin më mirë se ç’njihni ju veten. Read More »