Klaustrofobia është një çrregullim ankthi që shkakton një frikë të madhe nga hapësirat e mbyllura. Një profesionist i shëndetit mendor mund t’ju …

“Nuk është e nevojshme të largohesh nga shtëpia jote. Rri në tryezë dhe dëgjo. Madje mos dëgjo, vetëm prit. Madje as mos …

BWRT® Brain Working Recursive Therapy®, është një ndërhyrje moderne psikoterapeutike e bazuar në neuroshkencë e cila ka rezultuar e suksesshme  në zvogëlimin e …

Çfarë është stresi pas traumatik? Stresi pastraumatik është një ndër çrregullimet më të studiuara të ankthit. Shfaqet në një kohë të qetë, …

Fëmijëria është shumë e rëndësishme për personalitetin e një individi. Jo të gjithë e lidhin fëmijërinë me lojërat dhe argëtimet. Ndoshta ju …

Tipari kryesor i çrregullimit të personalitetit të varur është një nevojë e tepruar për përkujdesje, e cila çon drejt zhvillimit të një …

Shpenzimi i një kohe të gjatë në rrjetet sociale mund të ndikojë negativisht në shëndetin tuaj mendor, pasi mediat sociale tashmë ndikojnë …

Vetëvlerësimi i ulët nuk është problem i shëndetit mendor në vetvete, por një vetëbesim i lartë është i lidhur me një shëndet …

PEDOFILIA ËSHTË NJË ÇRREGULLIM NË TË CILIN SHUMË PAK PERSONA MUND TË KLASIFIKOHEN PËR SHKAK TË MBAJTJES SEKRET TË MENDIMEVE DHE PËR …

Çrregullimet e të ngrënit karakterizohen nga prania e sjelljeve problematike në të ngrënë. Anoreksia nervore dhe bulimia nervore janë dy çrregullime specifike …

Vetëbesimi është një proces i vazhdueshëm në të cilin prindërit janë modeluesit më të rëndësishëm. Gjithçka që një fëmijë bën është e …

Pse është kaq e rëndësishme që një fëmijë të flejë gjumë aq ore sa duhet?  Gjumi i mirë ndihmon në zhvillimin e …

Të gjithë prindërit dëshirojnë që fëmijët e tyre t’u binden, që fëmijët të dëgjojnë dhe të bëjnë siç u thuhet. Mirëpo duhet …

Si të arrijmë të fokusohemi tek gjërat që mund të kontrollojmë? Ka situata të cilat ne mund t’i kontrollojmë por ka disa …

Fëmija juaj do të bëjë atë që bëni ju. Kështu që nëse shmangni situatat që provokojnë ankthin, edhe fëmija juaj do t’a …

Është normale të ndjehemi të stresuar për gjithçka që po ndodh, por duhet të pranojmë gjithë këtë, të pregatitemi për t’a përballuar …

Ka shumë arsye që njerëzit kërkojnë terapi, si: stresi, ankthi, depresioni, trauma, paniku, marrëdhënie të ndryshme problematike etj. Arsyeja # 1: Miqtë …

Shtatëzania është një periudhë në të cilën nëna duhet të tregojë shumë kujdes. Për nënat e reja disa gjera janë krejtësisht të …

Narcisi ishte një djalë i cili u dashurua me nimfën Jehona e cila ishte e ndëshkuar nga Era, gruaja e Zeusit, që …

Nuk kanë rëndësi gabimet e bëra, rastet që na kanë thyer zemrën… gabimi më i madh është të ndalojmë së provuari. E …