Çfarë është ikigai?

Ikigai do të thotë “vlerat e jetës” ose “arsyeja për të jetuar”.  Kur keni Ikigai, ju merrni vendime bazuar në atë që ju jep kuptim dhe qëllim.  Zbulimi i Ikigai-t tuaj është qëllimi që ne së bashku do arrijmë duke lidhur kështu veten me vlerat tuaja personale. Gjetja e Ikigait ju ndihmon të ndiheni “të gjallë”, kjo përfshin gjetjen e ekuilibrit të vetes, dhe gjendje mendore të shëndetshme.

 3 hapa për të zbuluar ikigai tuaj

Hapi 1. Përgjigjuni disa pyetjeve për të gjetur ikigai tuaj

 1. Çfarë doni?

 2. Për çfarë jeni të mirë?

 3. Për çfarë ka nevojë bota?

 4. Për çfarë mund të paguheni?

 Hapi 2. Brainstorm për të gjetur ikigai tuaj.

Punoni me veten duke hedhur ide dhe duke shkruar ndryshime të vogla që mund të bëni për të harmonizuar misionin tuaj. 

 Hapi 3. Studioni për të gjetur ikigai tuaj. 

Analizo veten dhe reflekto në lidhje me studimet, trajnimet, mentorët, dhe gjithçka që të ka bërë vërtet të mendosh se çfarë do, çfarë je dhe cili është ikigai yt.

4 hapa për të përqafuar ikigai tuaj

Hapi 1. Krijoni qëllime të vogla

Hapi 2. Planifikoni atë

Hapi 3. Krijoni një sistem mbështetës

Për të krijuar një sistem mbështetës, kontaktoni mentorët, trajnerët, dhe profesionistët e tjerë që kanë arritur qëllime të ngjashme. 

Hapi 4. Provojeni atë

Provoni atë që keni bërë gati.