SHKRIME/ARTIKUJ

Këtu do të gjeni artikuj që trajtojnë tema psikologjike dhe sociale.

Çfarë duhet të kenë kujdes mësuesit gjatë ditëve të para të shkollë me vogëlushët e tyre?

•Ditet para se të fillojë shkolla fëmijët janë ankthioz, pasi dhe ato po e kuptojnë që po rriten dhe gjërat po ndryshojnë. Ankthi i tyre lidhet dhe me pritshmërinë që kanë ndaj shkollës, kryesisht ndaj mesuesit. Prandaj është shumë e rëndësishme që pritshmëritë e fëmijës të perputhen me sjelljen, ëmbëlsinë dhe komunikimin tuaj. •Mesuesit duhet …

Çfarë duhet të kenë kujdes mësuesit gjatë ditëve të para të shkollë me vogëlushët e tyre? Read More »

Cilat janë fjalët që nuk duhet t’ja thoni femijës tuaj!

Sigurisht që nuk ka asnjë prind të keq por ka prindërim jo të mirë. Kjo ndodh si pasojë e një fëmijërie jo të mirë nga ana e prindit gjithashtu një formim jo të kuruar më vonë. Ka disa sjellje prindërore të përkthyera në fjalë që ndikojnë shumë negativisht në formimin e personalitetit të fëmijës. Ndaj …

Cilat janë fjalët që nuk duhet t’ja thoni femijës tuaj! Read More »

E rëndësishme nuk është që fëmija juaj të jetë më i miri në klasë, por të bëjë më të mirën e tij.

0 deri ne 6 vjeç eshte mosha me e rendesishme ku ti si prind kujdesesh qe femija yt te kete nje shendet te mire mendor, qe lidhet me menyren se si reagon, si ndihet, si sillet, sa i pavarur eshte, dhe se si i jane mesuar te behen gjerat, pra faktor te rendesishem te personalitetit. …

E rëndësishme nuk është që fëmija juaj të jetë më i miri në klasë, por të bëjë më të mirën e tij. Read More »