Author

Cilat janë problemet psikologjike që sjell përdorimi i teknologjisë tek femijët?

Padyshim që teknologjia ka sjell ndryshime pozitive dhe lehtësime të shumta por problemi qëndron tek fëmijët. Si ndikon kjo teknologji tek ato? A janë fëmijët tonë të lumtur? A po e jetojnë ato fëmijerinë? Të gjitha këta pyetje duhet t’ja bëj prindi vetes para se t’i japi femijës telefonin. Ngarkesat e përditshme të prindit bëjnë …

Cilat janë problemet psikologjike që sjell përdorimi i teknologjisë tek femijët? Read More »

DEPRESIONI POST-PARTUM TEK NENAT DHE BABALLARET

Lindja e një foshnje mund të shkaktojë një shumëllojshmëri emocionesh, nga gëzimi deri tek frika dhe ankthi.  Por, gjithashtu mund të rezultojë në diçka që mund të mos e prisni, depresioni. Depresioni pas lindjes tek nënat Shumica e nënave të reja përjetojnë luhatje humori, ankth, pagjumësi, shqetësim etj. Kjo është krejt normale, dhe zgjat 2 javë. …

DEPRESIONI POST-PARTUM TEK NENAT DHE BABALLARET Read More »

Depresioni gjatë shtatëzanisë

Çrregullimet e humorit, ndjenjat e pashpresa ose pesimizmi, ndjenja faji dhe pafuqie karakterizojnë depresionin. Te gjitha këto ndjesi një femër mund t’i përjetoj gjatë shtatëzanisë.  Ndryshimet e humorit gjatë shtatzënisë mund të shkaktohen nga ndryshimet fizike, lodhja, ndryshimet në metabolizmin tuaj, ose nga hormonet të cilat ndikojnë në luhatje të nivelit të neurotransmetuesve si serotonina, …

Depresioni gjatë shtatëzanisë Read More »

Çrregullimi kufitar i personalitetit

Individët me çrregullim kufitar të personalitetit vuajnë një paqëndrueshmëri në fushën emocionale, të sjelljes, mendore dhe ndërpersonale. Keto individ kanë ndjesinë që do të braktisen, dhe ndarjet e mundshme çojnë në ndryshimet e sjelljes dhe ndjenjave të tyre.  Personat me këtë çrregullim përjetojnë frikëra të shumta që lidhen me ndarjen, pasi mendojnë që braktisja vjen …

Çrregullimi kufitar i personalitetit Read More »

Zbuloni “recetën sekrete” për një jetë të shëndetshme në çift!

Ka gjithmonë një çmim që duhet të paguajmë për të qenë në një marrëdhënie në çift. Të humbasësh veten, të sakrifikosh apo punosh, ti duhet të zgjedhësh. Ajo çka ti zgjedh në fillim nuk mund të ndryshojë rrugës ndaj është e rëndësishme të zgjedhësh atë çka të plotëson dhe të bën më shumë të duash …

Zbuloni “recetën sekrete” për një jetë të shëndetshme në çift! Read More »

Çfarë duhet të kenë kujdes mësuesit gjatë ditëve të para të shkollë me vogëlushët e tyre?

•Ditet para se të fillojë shkolla fëmijët janë ankthioz, pasi dhe ato po e kuptojnë që po rriten dhe gjërat po ndryshojnë. Ankthi i tyre lidhet dhe me pritshmërinë që kanë ndaj shkollës, kryesisht ndaj mesuesit. Prandaj është shumë e rëndësishme që pritshmëritë e fëmijës të perputhen me sjelljen, ëmbëlsinë dhe komunikimin tuaj. •Mesuesit duhet …

Çfarë duhet të kenë kujdes mësuesit gjatë ditëve të para të shkollë me vogëlushët e tyre? Read More »