Author

Major life reset

Ky program është krijuar për individin që deklaron se jeta e tyre është ‘tërësisht e ngatërruar’ pa qenë në gjendje të përcaktojë saktësisht se çfarë është e gabuar.  Ata janë ‘thjesht një rrëmujë’,  marrëdhëniet dështojnë, punësimi dështon, asgjë nuk i plotëson pritjet;, humbasin shumicën e mundësive,  dhe kur nuk e bëjnë diçka rezulton se do të …

Major life reset Read More »

Ikigai Psychotherapy clinic

𝗡ë 𝗶𝗸𝗶𝗴𝗮𝗶 𝘁𝗿𝗮𝗷𝘁𝗼𝗵𝗲𝗻: *Çrregullimet e ankthit  *Çrregullimi i stresit post-traumatik * Fobitë * Çrregullimet e të ushqyerit *Çrregullimi obsesiv/kompulsiv (OCD) * Frikërat * Procesi i zisë  * Varësi dhe çrregullime të sjelljes * Vetëvlerësim & Vetëbesim * Agresioni dhe zemërimi  * Çrregullimet e gjumit  * Çrregullimet e përshtatjes * Probleme në marrëdhënie në çift dhe në familje …

Ikigai Psychotherapy clinic Read More »

6 mënyra të shpejta për të përballuar ankthin

 1. Ndryshoni mënyrën tuaj të të menduarit.  Jo cdo gje që mendoni ështe realiteti, ndaj merrni kontrrollin e mendimeve tuaja, për të mos menduar negativisht në lidhje me situatat qe ju shkaktojne ankth.   2. Praktikoni frymëmarrjen e thellë Teknika 4-7-8 njihet  për të ndihmuar ankthin. Praktikojeni sa here keni nevoje dhe kur ndodheni perballe frikës apo …

6 mënyra të shpejta për të përballuar ankthin Read More »

Vitamina B12 dhe Shëndeti mendor

Vitaminat luajnë një rol të rëndësishëm në shëndetin mendor. Mungesa e disa vitaminave dhe lëndëve ushqyese në dietën tuaj mund të çojë në disa probleme të shëndetit mendor. Është thelbësor për shëndetin e përgjithshëm, por luan një rol veçanërisht të rëndësishëm në funksionimin e duhur të trurit dhe sistemit nervor. PËRFITIMET E VITAMINËS B12 Vitamina …

Vitamina B12 dhe Shëndeti mendor Read More »

Përdorni veten tuaj të rritur për të korrigjuar mesazhet negative që po i dërgoni vetes 

Vetë-pranimi është dhurata më e mirë që mund t’i bëni vetes ndërkohë që rriteni.  Nuk është një zgjidhje e shpejtë dhe do kohën e saj.  Të qënit vetë-pranues do t’ju ndihmojë të pranoni veten dhe të tjerët dhe të jeni më pak kritik si ndaj vetes ashtu dhe të tjerëve.   Mbani një ditar të vetë-pranimit dhe shkruani …

Përdorni veten tuaj të rritur për të korrigjuar mesazhet negative që po i dërgoni vetes  Read More »

Depresioni gjatë shtatëzanisë

Çrregullimet e humorit, ndjenjat e pashpresa ose pesimizmi, ndjenja faji dhe pafuqie karakterizojnë depresionin. Te gjitha këto ndresi një femër mund t’i përjetoj gjatë shtatëzanisë.  Ndryshimet e  humorit gjatë shtatzënisë mund të shkaktohen nga ndryshimet fizike, lodhja, ndryshimet në metabolizmin tuaj, ose nga hormonet të cilat ndikojnë në luhatje të nivelit të neurotransmetuesve si serotonina, …

Depresioni gjatë shtatëzanisë Read More »

10 rreguLlat e ikigait

10 Rregullat e Ikigait janë një kujtesë se ne mund të krijojmë zakone të përjetshme që krijojnë një sistem vlerash të mbushur me kuptim dhe qëllim. Jini gjithmon aktiv, mos u dorezoni kurre. Ata që heqin dorë nga gjërat që duan të bëjnë dhe bëjnë mirë, humbasin qëllimin e tyre në jetë. Merreni ngadalë. Të …

10 rreguLlat e ikigait Read More »

Çfarë është ikigai?

Ikigai do të thotë “vlerat e jetës” ose “arsyeja për të jetuar”.  Kur keni Ikigai, ju merrni vendime bazuar në atë që ju jep kuptim dhe qëllim.  Zbulimi i Ikigai-t tuaj është qëllimi që ne së bashku do arrijmë duke lidhur kështu veten me vlerat tuaja personale. Gjetja e Ikigait ju ndihmon të ndiheni “të gjallë”, kjo …

Çfarë është ikigai? Read More »

Klaustrofobia dhe trajtimi psikoterapeutik nëpërmjet BWRT® Brain Working Recursive Therapy®

Klaustrofobia është një çrregullim ankthi që shkakton një frikë të madhe nga hapësirat e mbyllura. Një profesionist i shëndetit mendor mund t’ju vlerësojë dhe përcaktojë nëse simptomat tuaja janë rezultat i një fobie të tillë si Klaustrofobia. Nëse jeni klaustrofobik, mund të përjetoni ankth të butë apo edhe sulme të rënda paniku. Gjithashtu mund të …

Klaustrofobia dhe trajtimi psikoterapeutik nëpërmjet BWRT® Brain Working Recursive Therapy® Read More »

MEDITIMI ËSHTË ÇELËS PËR HAPJEN E DYERVE TË EKZISTENCËS

“Nuk është e nevojshme të largohesh nga shtëpia jote. Rri në tryezë dhe dëgjo. Madje mos dëgjo, vetëm prit. Madje as mos prit, vetëm rri qetësisht dhe vetmitar. Bota do të paraqitet tek ti pa masë, nuk ka rrugë tjetër, vetëm do të bjerë në gjunjë para teje”– Franz Kafka Meditimi qetëson mendjen, mund të …

MEDITIMI ËSHTË ÇELËS PËR HAPJEN E DYERVE TË EKZISTENCËS Read More »