May 2020

Çrregullimet e të ngrënit dhe shtrembërimi i imazhit trupor

Çrregullimet e të ngrënit karakterizohen nga prania e sjelljeve problematike në të ngrënë. Anoreksia nervore dhe bulimia nervore janë dy çrregullime specifike të cilat janë një rrezik serioz për jetën dhe shëndetin mendor. Anoreksia nervoreIndividët të cilët vuajnë nga anoreksia nervore jetojnë nën frikën e vazhdueshme të “shëndoshjes”, dhe shqetësimi i tyre për peshën trupore …

Çrregullimet e të ngrënit dhe shtrembërimi i imazhit trupor Read More »

Pas çdo fëmije që beson në vetvete, është një i rritur i cili e ka besuar më parë këtë.

Vetëbesimi është një proces i vazhdueshëm në të cilin prindërit janë modeluesit më të rëndësishëm. Gjithçka që një fëmijë bën është e vëzhguar, mësuar dhe modeluar nga prindërit, ndaj nëse një prind beson në vetvete edhe fëmija do t’a bëjë këtë gjë. Një i rritur pa vetëbesim, beson se vlen më pak se të tjerët. …

Pas çdo fëmije që beson në vetvete, është një i rritur i cili e ka besuar më parë këtë. Read More »