April 2020

PAGJUMËSIA TEK FËMIJËT, ÇFARË DUHET TË DIMË?

Pse është kaq e rëndësishme që një fëmijë të flejë gjumë aq ore sa duhet?  Gjumi i mirë ndihmon në zhvillimin e trurit dhe mungesa e gjumit të nevojshëm sjell tek fëmija nervozizëm, mungesë të vëmendjes apo përqendrimit, përgjumje gjatë ditës dhe lodhje. Natën, truri i një fëmije përpunon dhe ruan të gjitha informacionet që …

PAGJUMËSIA TEK FËMIJËT, ÇFARË DUHET TË DIMË? Read More »

Mos rrisni fëmijë të bindur por fëmijë të pavarur

Të gjithë prindërit dëshirojnë që fëmijët e tyre t’u binden, që fëmijët të dëgjojnë dhe të bëjnë siç u thuhet. Mirëpo duhet pranuar që kjo gjë nuk është e lehtë. A duhet t’i binden fëmijët ‘verbërisht’ gjithçkaje që u thuhet atyre? Një fëmijë i bindur në gjithçka që i thuhet, është një fëmijë i cili …

Mos rrisni fëmijë të bindur por fëmijë të pavarur Read More »