Month: March 2020

Këshilla për të ndihmuar fëmijët në reduktimin e ankthit dhe stresit

Fëmija juaj do të bëjë atë që bëni ju. Kështu që nëse shmangni situatat që provokojnë ankthin, edhe fëmija juaj do t’a bëjë këtë. Nëse përballeni me frikën tuaj, edhe fëmija juaj do veprojë kështu. Nëse kujdeseni për veten tuaj edhe fëmija juaj do të mësojë se vetë-kujdesi është i rëndësishëm. Prandaj, kur mendoni për …

Këshilla për të ndihmuar fëmijët në reduktimin e ankthit dhe stresit Read More »

Si të përballemi emocionalisht me koronavirusin

Është normale të ndjehemi të stresuar për gjithçka që po ndodh, por duhet të pranojmë gjithë këtë, të pregatitemi për t’a përballuar dhe të bindim veten që është kalimtare. •Së pari është e rëndësishme të siguroheni që jeni duke u kujdesur mirë për veten, dhe që jeni duke u ushqyer shëndetshëm.  •Nuk duhet të harroni  të …

Si të përballemi emocionalisht me koronavirusin Read More »

Pse duhet te flisni me një psikolog?

Ka shumë arsye që njerëzit kërkojnë terapi, si: stresi, ankthi, depresioni, trauma, paniku, marrëdhënie të ndryshme problematike etj. Arsyeja # 1: Miqtë dhe familja nuk mund të jenë “terapia” juaj e përhershme. Këshillat e tyre janë nga botëkuptimi i tyre, dhe e gjithë kjo mund të shërbejë vetëm si mbështetje. Gjithashtu ndonjëherë reagimi i tyre …

Pse duhet te flisni me një psikolog? Read More »