November 2019

Që të jeni në kujtimet e fëmijëve tuaj nesër, DUHET të jeni në jetën e tyre sot!

“Dëgjoni me vëmendje çdo gjë që do t‘ju thotë fëmija juaj, pavarësisht ç’ka. Nëse nuk dëgjoni me padurim gjërat e vogla kur ata janë të vegjël, ata nuk do t’jua tregojnë gjërat e mëdha kur do të rriten, sepse për ata e gjithë kjo ka qenë gjë e madhe.” – Catherine M. Ëallace Fëmijëria është …

Që të jeni në kujtimet e fëmijëve tuaj nesër, DUHET të jeni në jetën e tyre sot! Read More »

Zbulo nëse vuan nga “Kompleksi i HIRUSHES”!

E njohim të gjithë historinë e  Hirushes  dhe  padrejtësitë e mëdha që pësonte nga njerka  dhe vajzat e saj. Duke u nisur nga kjo histori psikologët e konsiderojnë varësi patologjike nevojën që kanë këto femra për “princin e kaltër” që t’i shpëtojë e të jetë gjithmonë aty për t’i ndihmuar. Kompleksi i Hirushes është një kompleks të cilin e …

Zbulo nëse vuan nga “Kompleksi i HIRUSHES”! Read More »

A duhet të jesh një prind autoritar?

Prindërimi është një sfidë për prindërit, teorikisht arrin të bindësh veten se çfarë prindi do të dëshiroje të ishe, mirëpo praktikisht është shumë e vështirë të edukosh, disiplinosh dhe të zgjedhësh llojin e prindërimit që duhet të zbatosh.  Prindër autoritarë  Prindërit autoritarë janë shumë të rreptë. Ato kërkojnë që femijët e tyre t’u binden plotësisht. …

A duhet të jesh një prind autoritar? Read More »

Të vetmit njerëz normalë janë ata që ti nuk i njeh shumë mirë!

Të vetmit njerëz normalë janë ata që ti nuk i njeh shumë mirë. (Alfred Adler) Nisur nga kjo shprehje gjithçka që një individ duhet të kuptoj është që askush nuk është normal, askush nuk është perfekt, dhe çdokush vuan nga një çrregullim ose fobi.  Gjithçka lidhet me një fëmijëri të pajetuar, me një rini të …

Të vetmit njerëz normalë janë ata që ti nuk i njeh shumë mirë! Read More »