October 2019

Stresi dhe ndikimet e tij tek shëndeti

Problemet me të cilat përballemi çdo ditë, marrëdhëniet komplekse, tranzicionet në personalitet çojnë shpeshherë në mendime negative. Janë keto mendime negative të vazhdueshme që çojnë në stres.  Stresi nuk dëmton vetëm gjendjen psikologjike por gjithë trupin tonë. Në bazë të kësaj hipoteze u ngritën shumë kerkues të cilët vertetuan disa teori të cilat dëshmojnë se …

Stresi dhe ndikimet e tij tek shëndeti Read More »

Cilat janë problemet psikologjike që sjell përdorimi i teknologjisë tek femijët?

Padyshim që teknologjia ka sjell ndryshime pozitive dhe lehtësime të shumta por problemi qëndron tek fëmijët. Si ndikon kjo teknologji tek ato? A janë fëmijët tonë të lumtur? A po e jetojnë ato fëmijerinë? Të gjitha këta pyetje duhet t’ja bëj prindi vetes para se t’i japi femijës telefonin. Ngarkesat e përditshme të prindit bëjnë …

Cilat janë problemet psikologjike që sjell përdorimi i teknologjisë tek femijët? Read More »

DEPRESIONI POST-PARTUM TEK NENAT DHE BABALLARET

Lindja e një foshnje mund të shkaktojë një shumëllojshmëri emocionesh, nga gëzimi deri tek frika dhe ankthi.  Por, gjithashtu mund të rezultojë në diçka që mund të mos e prisni, depresioni. Depresioni pas lindjes tek nënat Shumica e nënave të reja përjetojnë luhatje humori, ankth, pagjumësi, shqetësim etj. Kjo është krejt normale, dhe zgjat 2 javë. …

DEPRESIONI POST-PARTUM TEK NENAT DHE BABALLARET Read More »

Depresioni gjatë shtatëzanisë

Çrregullimet e humorit, ndjenjat e pashpresa ose pesimizmi, ndjenja faji dhe pafuqie karakterizojnë depresionin. Te gjitha këto ndjesi një femër mund t’i përjetoj gjatë shtatëzanisë.  Ndryshimet e humorit gjatë shtatzënisë mund të shkaktohen nga ndryshimet fizike, lodhja, ndryshimet në metabolizmin tuaj, ose nga hormonet të cilat ndikojnë në luhatje të nivelit të neurotransmetuesve si serotonina, …

Depresioni gjatë shtatëzanisë Read More »

Çrregullimi kufitar i personalitetit

Individët me çrregullim kufitar të personalitetit vuajnë një paqëndrueshmëri në fushën emocionale, të sjelljes, mendore dhe ndërpersonale. Keto individ kanë ndjesinë që do të braktisen, dhe ndarjet e mundshme çojnë në ndryshimet e sjelljes dhe ndjenjave të tyre.  Personat me këtë çrregullim përjetojnë frikëra të shumta që lidhen me ndarjen, pasi mendojnë që braktisja vjen …

Çrregullimi kufitar i personalitetit Read More »