September 2019

Zbuloni “recetën sekrete” për një jetë të shëndetshme në çift!

Ka gjithmonë një çmim që duhet të paguajmë për të qenë në një marrëdhënie në çift. Të humbasësh veten, të sakrifikosh apo punosh, ti duhet të zgjedhësh. Ajo çka ti zgjedh në fillim nuk mund të ndryshojë rrugës ndaj është e rëndësishme të zgjedhësh atë çka të plotëson dhe të bën më shumë të duash …

Zbuloni “recetën sekrete” për një jetë të shëndetshme në çift! Read More »

Çfarë duhet të kenë kujdes mësuesit gjatë ditëve të para të shkollë me vogëlushët e tyre?

•Ditet para se të fillojë shkolla fëmijët janë ankthioz, pasi dhe ato po e kuptojnë që po rriten dhe gjërat po ndryshojnë. Ankthi i tyre lidhet dhe me pritshmërinë që kanë ndaj shkollës, kryesisht ndaj mesuesit. Prandaj është shumë e rëndësishme që pritshmëritë e fëmijës të perputhen me sjelljen, ëmbëlsinë dhe komunikimin tuaj. •Mesuesit duhet …

Çfarë duhet të kenë kujdes mësuesit gjatë ditëve të para të shkollë me vogëlushët e tyre? Read More »

Cilat janë fjalët që nuk duhet t’ja thoni femijës tuaj!

Sigurisht që nuk ka asnjë prind të keq por ka prindërim jo të mirë. Kjo ndodh si pasojë e një fëmijërie jo të mirë nga ana e prindit gjithashtu një formim jo të kuruar më vonë. Ka disa sjellje prindërore të përkthyera në fjalë që ndikojnë shumë negativisht në formimin e personalitetit të fëmijës. Ndaj …

Cilat janë fjalët që nuk duhet t’ja thoni femijës tuaj! Read More »

E rëndësishme nuk është që fëmija juaj të jetë më i miri në klasë, por të bëjë më të mirën e tij.

0 deri ne 6 vjeç eshte mosha me e rendesishme ku ti si prind kujdesesh qe femija yt te kete nje shendet te mire mendor, qe lidhet me menyren se si reagon, si ndihet, si sillet, sa i pavarur eshte, dhe se si i jane mesuar te behen gjerat, pra faktor te rendesishem te personalitetit. …

E rëndësishme nuk është që fëmija juaj të jetë më i miri në klasë, por të bëjë më të mirën e tij. Read More »